Kipróbáltam, szuper lett
― Első lépés
A lisztet a sóval, az ecettel és az egésztojásokkal helyezd egy nyújtódeszkára, és gyúrd ruganyos tésztává. Fedd le egy lefordított műanyagtállal, hogy ne száradjon, amíg a tölteléket elkészíted.
― Második lépés
A túrót keverd hozzá a lecsepegtetett céklához, és alaposan dolgozd el, végül add hozzá a finomra vágott petrezselyemzöld felét is.
― Harmadik lépés
A tésztát nyújtógép segítségével nyújtsd ki 1 mm-re, majd helyezd a tölteléket egyenlő kupacokban a közepére egyenlő távolságokra (kb. 5 cm-ként). Hosszanti irányban hajtsd félbe, és nyomkodd ki a levegőt a rétegek közül. Derelyemetsző segítségével vágd el a töltelékek közt a tésztát, majd egy evővilla segítségével nyomkodd le a széleket.
― Negyedik lépés
Forrásban lévő bő vízben főzd meg a tésztákat, közben egy serpenyőben a bort és a vágott petrezselyemzöld másik felét a vajjal forrald ki, majd a megfőtt tésztákat hűtés nélkül egyből helyezd bele. Forgasd össze, és forrón tálald.
Előétel ,
Előétel ,
Előétel ,
Főétel ,
Főétel, Saláta ,