Tippek
-
2
perc olvasás

Menü ajánló a randikhoz, avagy ezeket a fűszereket és alapanyagokat érdemes használni

Hallottál már az afrodiziákumokról? Ha randevúra készülsz vagy csak felpezsdítenéd a hangulatot, akkor pont erre van szükséged.

A nevét a szerelem istennőjéről, Aphroditéről kapta. Ez nem is olyan véletlen, hisz azokat a fűszereket, növényeket és egyéb alapanyagokat jelenti a fogalom, amelyek vágyfokozó hatást eredményeznek. Beszélhetünk fizikai és érzelmi impulzusról, egyrészt a vérbőséget fokozza, másrészt oldott hangulatot garantál.

Leginkább az érzéki fűszereket szokták kiemelni az élénkítő hatást illetően, amelyekre hoztunk is néhány édesebb példát: fahéj, kardamom, sáfrány, ánizs, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, vanília.

Azonban a sós ételeket is lehet pezsdítő fűszerekkel ízesíteni: babérlevél, bazsalikom, petrezselyem, zellerlevél.

Nézzük a zöldségeket és gyümölcsöket, mert többek között az avokádó, a datolya, a füge vagy esetleg a görögdinnye is képes hangulatfokozó hatást kiváltani.

Ha igazán gourmet szeretnél lenni, akkor tudd, hogy az osztriga, a kaviár, a tenger gyümölcsei és a fürjtojás is vágykeltő lehet.

3 fogás a romantikus étkezéshez

A receptjeinket böngészve összeállítottunk számotokra egy menüsort, ami bármely randin megállja a helyét. A három fogás mindegyike tartalmaz olyan alapanyagokat, amelyek afrodiziákumként élnek a köztudatban.

Chilis-zöldséges avokádókrém gyökérkenyérrel

Az előétel rögtön két izgalmas alapanyagot is rejt. A kis falatkákon a chili felpezsdít, míg a krémes avokádó energiát ad. Az avokádókrém ugyanis napjaink egyik legkedveltebb mártogatósa. Nem csak az íze miatt vált népszerűvé, de a könnyű elkészíthetősége miatt is igazi vendégváróként dominál. Az ízvilágot további extrákkal lehet feldobni – akár a fűszerezés, akár a hozzávalók, akár a mártogatni valók terén.

Kacsamell hagymás-tejfölös csicseriborsóval

A kacsamell kiváló választás lehet főétel gyanánt, mivel az értékes fehérjéket tartalmazó húsok is vágykeltő hatással bírhatnak. A sült kacsa ráadásul olyan finom, hogy bármilyen extra hozzávaló vagy köret nélkül megállja a helyét. Mégis ajánlunk hozzá egy salátaszerű kísérőt, amivel az újdonság érzetét teremthetjük. A petrezselyem tovább fokozhatja az elérni kívánt hangulatot, de aki otthonosabban érzi magát a konyhában, egyéb fűszerezést is használhat. Maradva a zöldfűszereknél, a bazsalikom például képes megnyugtatni az idegrendszert, hogy kellemes időtöltést kínáljon a falatozás közben és utána.

Cékla tiramisu

Az étkezés megkoronázása érdekében nem szabad megfeledkezni a desszertről sem. Az alapanyagok között szintén megtalálható a vágyfokozó tojás, de a bátrabbak feldobhatják a receptet egy kis vaníliával, fahéjjal, esetleg kardamommal is. A tiramisu egyszerűen elkészíthető, sütést nem igényel, ízvilágban pedig végeláthatatlan verziója létezik. A cékla segít nekünk romantikusabbá tenni ezt a fogást és könnyed rózsaszínné varázsolja a desszertet. Ha gyorsan szeretnél egy valódi gasztronómiai finomságot készíteni a szeretted számára, akkor mindenképp próbáld ki ezt a receptet.

Az afrodiziákumok hatása nem minden esetben bizonyítható, azonban a hitnek nagy ereje van, és kiváló beszédtéma kerekedhet belőle az étkezés során. Már a vágyfokozó alapanyagok felkutatása is ad egy tudatosságot a menü összeállításakor. Azonban ne feledkezzünk meg a tudatos táplálkozásról sem, hogy mindig megfelelő mennyiségű, minőségű és változatos étel jusson a tányérunkra.

Ha pedig elkészültél a fogásokkal, akkor nincs más hátra, mint az ízléses tálalás. A jó hangulat érdekében pedig gyújthatunk gyertyákat és kapcsolhatunk lágy dallamú zenét is. Jó étvágyat, kellemes időtöltést! Lapozz lentebb a receptekért.

Boros Henrietta
Megosztás

Ez is érdekelhet